terima kasih buat kalian semua..

Wednesday, April 22, 2009

Corat Coret

Seperti biasa tiap kali aku sampai ke KLIA, tempat pertama yang aku akan cari ialah smoking room..arini lengang sikit..ye la..lam flight tadi pun cuma ada dalam 30 orang..aku boleh sila panggung..tengah syok menyedut asap datang satu mamat arab ngan bini dia la kut..yg si pompuan tu mmg cukup menutup aurat..yang agak terkejutnya dengan selamba dia mintak si suami menghulur sebatang rokok dan dengan selambanya jugak dia duk hembuih sikit punya sempoi..mungkin di negara depa ok kot..tak tau la..kat mesia ni mmg tak penah lagi la aku jumpa pompuan bertudung litup merokok depan khalayak ramai..

sampai kl sentral aku amik cab menuju ke hotel..macam biasa hotel faveret aku tiap kali singgah kl..mengadap directly menara kl dan klcc..



dalam cab tu aku tanya pakcik yang bawak teksi tu yang aku ada tebaca dalam paper rungutan drebar teksi bahwa depa kena bayaq dekat rm50 sehari pada company..pakcik tu ngaku mmg macam tu la bayaran dia..paling murah buleh dapat rm45, tu pun iswara...masa duk pusin kat kl sentral tu aku nampak belambak teksi dok beratoq tunggu giliran..pakcik tu habaq biasanya cycle dalam 15minit baru bleh sampai turn..jadi hampa bayangkan la betapa susahnya jadi pemandu teksi di kl ni..



seminggu yang lepaih pun aku turun kl jugak..sejak betaun2 aku dok mai pi balik kl tu la petama kali aku nek teksi yg pakai meter..dari sogo ke kl sentral..mungkin time ni banyak operasi kut..aku tak salah kalau depa nak amik extra..yg aku bengang pemandu teksi yang arrogant..besaq kepala dan tak mau amik penumpang..tiap kali tanya, depa tanya balik berapa abang berani nak bayaq..toya hampa...!!!!

No comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...