terima kasih buat kalian semua..

Monday, January 25, 2010

GRO Sawit


MANJUNG: 'GRO sawit' itulah gelaran diberikan kepada sekumpulan wanita dari China yang datang ke negara ini dan sanggup menjadi pelayan pelanggan walaupun di kedai kopi dalam ladang kelapa sawit di daerah ini.

Selepas tangkapan ke atas berbelas GRO sawit oleh pegawai Pejabat Imigresen Lumut (PIL) di kedai kopi dalam ladang tanaman itu di sini baru-baru ini, isteri kepada suami yang berpeleseran dengan wanita asing itu boleh menarik nafas lega kerana beranggapan suami mereka tidak lagi menghabiskan masa bersama wanita berkenaan.
Namun sangkaan meleset apabila kegiatan itu belum berakhir. Terbaru PIL sekali lagi membongkarkan kegiatan menyalahgunakan pas lawatan sosial di kalangan warga China apabila menahan 14 wanita negara terbabit dalam ‘Ops Sayang’ di sebuah kedai kopi di ladang sawit di Jalan Pekan Gurney, Sitiawan, Khamis lalu.

Malah, seorang daripada wanita itu yang pernah ditahan dua minggu lalu tidak serik dan mengulangi perbuatannya walaupun baru dua hari dibebaskan.

Semua wanita berusia antara 25 hingga 46 tahun itu ditahan kerana menyalahgunakan pas lawatan sosial dengan dua daripadanya memegang pas lawatan sosial jangka panjang mendakwa isteri kepada rakyat tempatan.

No comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...