terima kasih buat kalian semua..

Thursday, May 27, 2010

BAYANGKAN INI ANAK ANDA...


Inilah hakikat yang terpaksa dihadapi sebahagian pelajar Sekolah Kebangsaan Gentisan, Sepanggar, dekat Kota Kinabalu yang terpaksa meniti kayu kecil untuk berulang-alik ke sekolah setiap hari.

Namun pelajar yang kebanyakannya berasal dari Kampung Numbak itu tiada pilihan melainkan terpaksa meniti kayu sepanjang 15 meter ekoran laluan jambatan kayu berkenaan reput dan patah sejak tiga minggu lalu.

Seorang pelajar yang dikenali sebagai Siti berkata, meskipun takut terjatuh dia terpaksa juga meniti kayu berkenaan setiap hari.

“Saya memang pernah hampir terjatuh kerana agak sukar meniti apatah lagi dengan membawa beg sekolah yang berat tetapi terpaksa juga kerana tiada jalan lain dari jeti untuk ke sekolah,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Gentisan, Awang Pasih Abdul Kahar berkata, pihaknya telah memaklumkan perkara itu kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Karambunai, Datuk Jainab Ahmad untuk tindakan lanjut.

“Beliau telah berjanji akan memberi perhatian dengan membeli peralatan untuk membuat titi baru yang akan dibuat melalui gotong royong oleh penduduk kampung,” ujarnya.

1 comment:

  1. buatla sesuatu..jgn sampai ade nyawa melayang baru nak bertindak..

    ReplyDelete

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...