terima kasih buat kalian semua..

Thursday, November 25, 2010

Penunggang motosikal tidak berpeluang sertai peraduan anjuran stesen minyak..ini tak adil!!


SAYA ingin menarik perhatian berhubung stesen-stesen minyak yang membuat beberapa pertandingan, promosi dan cabutan bertuah untuk mendapat lebih ramai pelanggan mengunakan jenama minyak mereka.

Rata-rata pertandingan, cabutan bertuah dan promosi yang mereka buat itu hanya berfokus kepada yang memiliki kereta. Misalnya, untuk memenangi hadiah seperti kereta mewah atau wang ratusan ribu ringgit, pelanggan-pelanggan harus mengisi minyak tidak kurang daripada RM30 dengan sekali pembelian untuk melayakkannya mengambil bahagian dalam pertandingan.

Saya, salah seorang penunggang motosikal daripada sejumlah tiga juta motosikal yang menggunakan jalan raya, tidak dapat mengambil bahagian kerana motosikal kami hanya mampu diisi minyak maksimum RM15 sahaja.

Kami juga memerlukan minyak, minyak enjin selain membeli makanan dan minuman daripada stesen-stesen minyak ini. Kenapa kami diketepikan dan seperti tidak dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam pertandingan dan cabutan bertuah itu?

Berilah kami penunggang motosikal peluang untuk mengambil bahagian dalam cabutan bertuah itu. Berilah kami hadiah-hadiah seperti topi keledar berjenama, but motor, jaket keselamatan atau sejumlah wang yang berpatutan.

Pemberian hadiah seperti topi keledar, jaket dan sarung tangan lebih bermakna kepada kami kerana kami lebih terdedah kepada kemalangan dan perlanggaran. Alat-alat ini boleh mengurangkan kecederaan kami.

Kerajaan sering menjalankan kempen keselamatan jalan raya untuk penunggang motosikal. Sudah tiba masanya pihak stesen minyak ini membantu dengan memberi pelbagai hadiah melalui pertandingan dan cabutan bertuah.

DANINOOR

Kuala Lumpur

1 comment:

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...