terima kasih buat kalian semua..

Friday, December 10, 2010

Kecewa aksi model wanita seksi, cemari KLIMS..


PADA 8 Disember lalu, saya dan suami membawa anak ke Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Anak begitu teruja untuk menyaksikan sendiri karekter kesukaan mereka seperti Bumblebee dan Batman.
Namun apa yang sangat mengecewakan saya ialah pameran antarabangsa yang diadakan di Malaysia, sebuah negara Islam dicemari dengan ‘pameran’ wanita seksi.
Saya sendiri tertanya-tanya, apakah tujuan meletakkan wanita seksi di sisi kereta?

Adakah untuk menarik pengunjung untuk datang? Tidak cukupkah Bumblebee dan Batman sebagai tarikan utama KLIMS?

Pihak pengurusan KLIMS sepatutnya peka dan sensitif kerana pameran ini di adakan di sebuah negara Islam dan kebanyakan pengunjung yang hadir terdiri daripada kanak-kanak.

Saya berharap, pihak pengurusan dan berwajib yang lain, mengambil tindakan segera agar bagi menjaga sensitiviti dan wibawa Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang dihormati dan disegani di mata dunia.
WARGA MALAYSIA YANG PRIHATIN,
Selangor

5 comments:

 1. pencacai umno yang anti-Islam akan kata mana ada dalam al-Quran sebut tak boleh letak perempuan seksi dalam pameran kereta......kah...kah...kah..

  ReplyDelete
 2. Inilah sistem TOGHUT.Sistem yang mengutamakan duniawi . Takkan tak sedar lagi. Kalau ganti kerajaan lain pun belum pasti perkara ini takkan berlaku, melainkan jika dibina kerajaan Islam yang menggunakan Al-Quran sebagai perlembagaan undang-undang negara. Wallahu'alam.

  ReplyDelete
 3. Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kita perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

  ReplyDelete
 4. Ok la 2,baru cool ...!haha

  ReplyDelete

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...