terima kasih buat kalian semua..

Friday, January 28, 2011

Benarkah berkepala botak ni ganasZZZZ ???


Rambut bukan ukuran kacak

LELAKI botak? Ada wanita yang suka tapi ada juga pantas berkata tidak dengan alasan, tidak kacak atau serupa samseng!
Menurut organisasi penyelidikan antarabangsa, Synovate, hanya 12 peratus wanita di Malaysia suka teman lelaki botak manakala di China pula, bilangannya lebih tinggi iaitu sebanyak 28 peratus.
Namun, berdasarkan kajian sama, sejauh mana kacak pun lelaki itu, kebanyakan wanita merasakan mandian dan semburan minyak wangi lebih penting daripada rupa paras.

Buktinya, kajian terhadap 10,000 wanita di negara ini mengatakan satu pertiga wanita mementingkan penjagaan kebersihan yang baik sebelum lelaki itu boleh dianggap kacak manakala 20 peratus wanita mengakui ciri kedua penting bagi mereka adalah lelaki yang mempunyai ciri keyakinan tinggi.

Ada berita baik untuk lelaki botak kerana kajian sama juga mendapati hanya satu peratus wanita bersetuju rambut sangat penting untuk mengklasifikasikan seseorang sebagai kacak.

Bagi kakitangan kerajaan, Nurul Hidayah Che’ Man, 29, lelaki botak kebiasaannya nampak garang, macho dan lebih terserlah kejantanannya.
“Tapi, jangan pula fikir semua lelaki sesuai berimej botak kerana hanya segelintir mereka yang berwajah kacak saja saya rasakan sesuai mencukur licin kepada mereka,” katanya.

Pengamal media, Muriza Abdul Hamid, 29, mengakui tidak suka lelaki yang tidak berambut kerana baginya, lelaki botak akan nampak seperti ganas.

“Kalau ada yang rasa lelaki botak itu seksi, saya tidak setuju sama sekali malah jujur dikatakan, saya takut hendak mendekati lelaki botak,” katanya.

Suri rumah, Norizan Abdul Ghani, 30, sering salah melabel lelaki botak sebagai penjahat mungkin kerana penampilannya yang tampak garang.

“Lelaki botak kadang-kadang nampak kacak tapi ramai yang nampak seperti tak kacak daripada kacak. Takut sikit tengok kepala botak malah lelaki tidak layak digelar seksi jika berkepala botak,” katanya sambil tertawa.

Sementara itu, penuntut, Juwieta Jamil, 22, mengakui tidak suka lelaki berkepala botak sama ada kerana fesyen atau disebabkan usia yang meningkat.

“Tapi saya akui, ada segelintir lelaki yang sesuai dengan imej botak tapi mereka tetap kelihatan seperti ganas dan samseng.

“Nasihat saya, lelaki yang ingin botakkan kepala supaya tanya dulu pendapat daripada orang sekeliling sebelum botakkan kepala kerana saya rasakan, lelaki berperwatakan lembut saja sesuai dengan imej begitu,” katanya

Oleh Siti Nur Almizan Aripin

No comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...