terima kasih buat kalian semua..

Saturday, July 30, 2011

Mana penguat kuasa undang-undang!!!


SAYA baru mendiami kawasan Ampang Jaya, tapi yang menjadi masalah dan timbul tanda tanya, kenapa semakin ramai warga asing berkeliaran di kawasan ini terutamanya di kawasan Apartment Permai Puteri?

Terlalu ramai warga Afrika dan Iran bersadai di kawasan ini. Jika dikatakan pelajar, saya lihat ramai warga Afrika ini bertubuh teramat sasa dan tidak ubah seperti samseng jalanan.

Ke mana pergi pihak imegresen dan polis yang sepatutnya memantau mereka ini dengan serius dan ketat? Pihak imegresen patut dan amat wajib sekali menjalankan operasi kerana jumlah mereka sangat ramai kini.

Selain imigresen dan polis, MPAJ juga patut diheret sekali di sini. Dulu kawasan ini agak bersih, tapi sekarang di tepi jalan di luar sekolah Taman Dato Ahmad Razali atau lebih tepat lagi betul-betul di papan tanda sekolah berkenaan peniaga tumbuh di sana sini.

Kawasan itu telah menjadi kotor dengan sampah sarap dan lalat. Pada waktu petang, jalan menjadi sesak kerana ramai berhenti untuk membeli di gerai-gerai itu sehingga berlaku kesesakan.

MPAJ harus bertindak sekarang sebelum kawasan itu menjadi terlalu sesak dengan gerai haram. Saya pernah menelefon dan seperti biasa, pegawai MPAJ setakat ambil laporan sahaja.

PUTRAHAKIM

Selangor

No comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...