terima kasih buat kalian semua..

Tuesday, December 27, 2011

Adakan hotel bajet dalam hospital untuk kemudahan pelawat..


MENJADI masalah orang awam sama ada untuk mendapat rawatan atau menziarah orang sakit di sekitar Lembah Klang terutama sekali Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan Hospital Besar negeri-negeri lain ialah tempat parkir yang selalunya jauh daripada bangunan hospital dan parkir yang tidak dapat menampung ribuan pengunjung setiap hari.

Sudah sampai masanya setiap hospital besar dan hospital lain membina sebuah bangunan khas bertingkat untuk parkir kereta dilengkapi dengan lif dan tempat pejalan kaki berbumbung untuk pergi dari satu bangunan ke bangunan yang lain atau sediakan bas-bas khas jika jauh daripada bangunan khas parkir tersebut.

Dicadangkan juga kenapa tidak hospital seperti HKL membina hotel bajet yang moden di dalam kawasan hospital itu bagi memudahkan saudara mara pesakit yang datang dari jauh menginap di sana untuk memudahkan mereka melawat pesakit kronik yang perlukan bantuan asas daripada keluarga.

Syarat untuk menginap di hotel bajet yang dicadangkan ini ialah mereka kena dapatkan surat mengesahan pesakit yang diwadkan itu.

SYED ABDULLAH SYED OSMAN
Ampangan, Seremban.

No comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nama anda apabila membuat komen yer..Tak kisah la nama betul ke samaran....TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...